Рік тому Угода про асоціацію з ЄС, через результати голландського референдуму, була під загрозою. Так само була невідома дата старту безвізу — ЄС потерпала від наймасштабнішої міграційної кризи, ключові європейські столиці готувалися до виборів, їм було не до нас. Такий допис Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко (на знімку) поширила на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

 

Українські «зрадофіли», за її словами, зловтішалися і раділи, як діти льодянику, що пропало всьо... «Сьогодні безвіз і повноцінна Угода, яка вступила в дію в повному обсязі з першого вересня, сприймаються як даність. Хіба що за порєбріком біснуються кремлівські сценаристи, які, як могли, через своїх лобістів в ЄС і п’яту колону в Україні, протистояли Угоді і безвізу. Варто ще раз подякувати всім, хто причетний до прийняття Угоди, — Президенту, іншим представникам влади, дипломатам, урядовцям і депутатам, неурядовому сектору. І при цьому визнати, що тепер ми просто зобов’язані Угоду реалізувати», — зауважила вона.


На думку політика, Верховна Рада і Кабінет Міністрів поки що дуже відстають у питаннях адаптації законодавства і прийняття підзаконних актів. «Багато піару, другорядних питань, порожніх заяв — мало професійної і марудної роботи. Мені б дуже хотілося, щоб парламент і уряд визначили імплементацію Угоди своїм ключовим пріоритетом, бо тільки це наблизить нас до членства в ЄС. І саме на цьому я, як Перший заступник Голови Верховної Ради, хочу зосередитися на новій сесії парламенту», — наголосила І. Геращенко.