Центральна виборча комісія звернулася до комітетів Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя і з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з приводу підготовки відповідних змін до законодавчих актів для унормування особливостей організації підготовки та проведення перших місцевих виборів. Таке рішення ухвалили під час чергового засідання, яке провів Голова ЦВК Михайло Охендовський.


Розглянувши відповідні клопотання, члени комісії надали дозвіл на присутність офіційних спостерігачів від громадських організацій «Міжнародна організація «Тріумвірат» та «Ліга виборців» під час проміжних та повторних виборів депутатів та голів сільських, селищних рад 15 жовтня 2017 року. Натомість встановлено відсутність правових підстав для призначення перших виборів депутатів Водянської сільської ради об’єднаної територіальної громади та Водянського сільського голови Шполянського району Черкаської області. Крім того, внесено зміни до переліку звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі низкою постанов.


Під час засідання, зокрема, зазначалося: в законі про місцеві вибори відсутні норми щодо особливостей організації підготовки та проведення перших виборів в об’єднаній територіальній громаді, розташованій у двох або більше суміжних районах. Відтак виникають проблемні питання, що потребують невідкладного врегулювання на рівні закону. За таких обставин ЦВК прийняла постанову, якою звернулася до парламентських комітетів із проханням підготовки необхідних змін.


За повідомленням відділу взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.