Суми:

У Сумській ОДА занепокоєні низькими темпами підготовки до зими. Зокрема, із понад 500 шкіл області акти готовності до опалювального сезону підписані лише по 83. Ще тривожніші показники по дитсадках. Повністю готові до настання холодів тільки 44 дошкільні заклади.

 

В 11 із 18 районів області, а також у трьох містах не підписано жодного акта щодо підготовки закладів бюджетної сфери до опалювального періоду. Викликає тривогу ситуація і у Сумській обласній психіатричній лікарні № 2.

Раніше цей заклад, розташований в Охтирському районі, прогримів на всю державу. Минулої зими тут через холод у палатах люди гинули від пневмонії, і «Голос України» неодноразово розповідав про цю ситуацію. В управлінні житлово-комунального господарства ОДА повідомляють, що психлікарня має проблеми з вугіллям — замовити та завезти необхідну кількість палива не можуть через брак залізничних вагонів. Деякі медзаклади у Великописарівському районі мають проблеми із заготівлею дров. На це навіть не виділили необхідного фінансування.


Голова ОДА Микола Клочко запевнив, що стан підготовки регіону до зими розглянуть на засіданні колегії облдержадміністрації. Для керівників, котрі не впораються з роботою, поблажки не буде.