Зі щирим серцем і розумінням важливості зустрічі з ученими-юристами, які провели за власною ініціативою значну інтелектуальну працю, привітав у парламенті Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Представники творчого колективу професорів розповіли, як за рік після набрання чинності вони підготували Науково-практичний коментар до Закону України «Про державну службу».

 

Члени авторського колективу на зустрічі з Головою Верховної Ради України: Сергій Горячев, керівник Головного інформаційного управління Апарату Верховної Ради України; Олена Рябченко, д. ю. н., професор; Анатолій Селіванов, д. ю. н., професор; Олександр Копиленко, директор  Інституту законодавства Верховної Ради України; Микола Іншин, д. ю. н., професор; Василь Андріїв, д. ю. н., професор (зліва направо).

Фото Андрія СТЕПАНЕНКА.

Цінність першого науково-практичного коментаря для парламенту, всіх державних службовців наочно була зазначена після вручення керівником авторського колективу академіком НАПрН України, професором Анатолієм Селівановим першого примірника Голові Верховної Ради України Андрію Парубію. Він наголосив: «Важливо, щоб інтелектуальний здобуток колективу вчених став доступним для усіх державних службовців і був для них практичним посібником».


Адже дійсно унікальність постатейного коментаря підтверджена науковою розробкою кожного положення, кожної норми закону. Вчені-професори намагалися передати внутрішній правовий смисл юридичних регуляторів і ввели до обігу великий масив підзаконних актів уряду, Нацдержслужби, тому дуже легко при нагоді отримати через науковий коментар вичерпну юридичну інформацію про те, як розуміти і як застосовувати норми закону.


Коментар — це повноцінне джерело юридичних знань, поєднаних у складній конфігурації галузей соціального, трудового і публічного (адміністративного) права, що поки раніше не вдавалося зробити окремим вченим із високими титулами, а також науковим установам. Візит науковців до Голови Верховної Ради України засвідчив його підтримку у дослідженні й виданні інших інтелектуальних коментарів.