Тернопільська делегація на чолі з головами обласної ради Віктором Овчаруком та облдержадміністрації Степаном Барною бере участь у XXVII Економічному форумі, який відбувається в польському місті Криниця Здруй. Цього року його девіз «Проект: Європа. Рецепт на наступні десятиліття». Сама назва заходу відображає те, що майбутнє дуже хвилює Європу.

 

Крайній праворуч — народний депутат Олег Барна, в центрі — Ярослава Хортяні, ліворуч від неї — Степан Барна і Віктор Овчарук.

Фото з сайту Тернопільської облради.

Тернополяни вже побували на офіційному відкритті Форуму і на пленарній сесії під назвою «Незавершена інтеграція — прагнення Європейських країн». На ній ключовими стали виступи Президентів Польщі Анджея Дуди, Грузії Георгія Маргвелашвілі та Македонії Ґеорґе Іванова.


Окрім того, Тернопільська делегація стала учасником дискусії «Мілітаризація Чорного та Балтійського морів. Дві зони — одна проблема». Її спікером був народний депутат України Олег Барна.


У рамках форуму також відбулась панельна дискусія на тему «Польща—Україна. У пошуках нових моделей партнерства та співпраці». Під час її проведення керівники області поспілкувалися з головою Європейського конгресу українців, спікером української національної меншини в угорському парламенті, вихідцем із Тернопільщини Ярославою Хортяні.


Форум триває. Учора в панельній дискусії на тему «Потенціал креативної та культурної індустрії» взяв участь голова обласної ради Віктор Овчарук, а в дискусії «Боротьба зі стереотипами — вплив іміджу країни і регіонів на туризм та економічний розвиток» — голова облдержадміністрації Степан Барна.


Необхідно зазначити, що Економічний форум у місті Криниця Здруй — один із найбільших у Центральній і Східній Європі заходів, на якому зустрічаються політики, бізнесмени, діячі культури і громадські активісти.


Цьогоріч інтерес до нього неймовірний. У його роботі беруть участь глави урядів і парламентів, міністри, парламентарії багатьох країн, президенти найбільших компаній, експерти і представники науки. Заплановані тематичні дискусії та спеціальні заходи обчислюються сотнями.


«Це велика кількість інформації та цінний досвід», — переконані тернополяни.