Ідея, зрештою, не така вже й нова. Приблизно 15 років тому голова Сумської облдержадміністрації Володимир Щербань особисто брав участь у розподілах випускників місцевих вишів та стежив, щоб вони були надійно працевлаштовані. У ті часи чимало молодих фахівців прийшло на роботу в органи державної влади та місцевого самоврядування, а дехто з них досяг на Сумщині рівня керівника району чи структурного підрозділу ОДА.

 

 Після Помаранчевої революції та третього туру президентських виборів В. Щербань безславно завершив кар’єру держслужбовця, але з «кадрової пісні», як мовиться, слова не викинеш.


Днями в Сумській облдержадміністрації підбили підсумки профорієнтаційного проекту «Публічна служба — сучасний формат». Під час цього тренінгу, який тривав кілька місяців, студенти сумських вишів пройшли стажування у департаментах облдержадміністрації. «Розбір польотів» відбувався у вигляді круглого столу, на який прийшли студенти — учасники проекту, голова облдержадміністрації Микола Клочко з кількома заступниками та керівники структурних підрозділів ОДА, у яких майбутні молоді спеціалісти проходили стажування.


Не секрет, що ситуація на ринку праці сьогодні непроста, і навіть із дипломом про вищу освіту в кишені можна довго залишатися на вулиці. Тож влаштуватися на чиновну службу після закінчення вишу — не такий вже й поганий варіант. Незважаючи на це, програму стажування в облдержадміністрації пройшли лише 43 студенти. Як визнали організатори профорієнтаційного проекту, вони чекали від нього більше, але добре, що хоч так.


Микола Клочко висловив сподівання, що стажери взяли для себе багато нового й корисного, і частина їх обов’язково пов’яже свою подальшу долю з державною службою. І закликав поділитися враженнями від організації роботи ОДА, адже збоку все видніше. «Врахуємо всі ваші пропозиції», — пообіцяв очільник облдержадміністрації.


Студенти на прохання висловити критичні зауваження охоче відгукнулися. Зокрема, їх цікавило, чому в облдержадміністрації вже давно запроваджено електронний документообіг, а чиновники і досі ходять з папірцями.

Керівник апарату ОДА Дмитро Живицький повідомив, що ціна ліквідації такої проблеми становить від 120 до 140 тис. грн. «Але ми на ці витрати обов’язково підемо, щоб більше не чути від вас зауважень», — запевнив він.

Керівництву облдержадміністрації також дорікнули, що не вміє цінувати час, через що багато чиновників змушені працювати у вихідні. Позначився цей недолік і на студентах, бо організовували заходи для стажерів, коли у них проходили важливі пари, які не можна було пропустити.


Успіхи учасників проекту оцінювали балами. Найбільше, майже 140 балів, набрала студентка Сумського державного університету Олена Тимошенко. Друге місце також у представниці цього навчального закладу Альони Власенко, а третє — у студентки Сумського державного педагогічного університету Інни Дмитренко. Серед стажерів виявилось дві третини дівчат, а серед призерів, як бачимо, — жодного хлопця. Можливо, це свідчить про якусь тенденцію, котра не повинна пройти повз увагу роботодавців. Мабуть, справжніх мужчин не приваблює перспектива розпочати кар’єру з рядової чиновної роботи, а керувати одразу після закінчення вишу хоча б департаментом ніхто не пропонує.


Тим часом органи влади на Сумщині потребують «свіжої крові». Незважаючи на те, що порівняно з минулим роком посадові оклади держслужбовців зросли у 3—4 рази, висококваліфікованих фахівців не вистачає. Тоді як минулого року на Сумщині було оголошено 210 конкурсів на заміщення вакантних посад в органах державної влади, з початку нинішнього року — вже 757. Станом на сьогодні в області залишається вакантною навіть посада голови райдержадміністрації, а на нещодавньому засіданні колегії облдержадміністрації незадовільною була визнана робота ще одного керівника району. Тож, найімовірніше, невдовзі на Сумщині з’явиться ще одна вакансія голови РДА.

Сумська область.