Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 8-й тур.


9 вересня. «Шахтар» (Донецьк) — «Зоря» (Луганськ). 3:1. Харків. ОСК «Металіст». 10 580 глядачів. Рефері — Монзуль (Харків). Голи: Кривцов, 32, Опанасенко, 70 (автогол), Бернард, 89 — Громов, 12.
«Ворскла» (Полтава) — «Олімпік» (Донецьк). 1:1. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 4 000 глядачів. Рефері — Пасхал (Херсон). Голи: Кравченко, 1 — Моха, 27 (п).
10 вересня. «Зірка» — «Чорноморець». 0:1. Кропивницький. «Зірка». 2 454 глядачі. Рефері — Кутаков (Київська область). Гол: Васін, 36.
«Карпати» — «Верес». 1:6. Львів. «Україна». 8 640 глядачів. Рефері — Козик (Мукачево). Голи: Карраскаль, 87 — Борзенко, 33, Сергійчук, 45 (п), 72, Степанюк, 53, Кобін, 76 (п), Геннадій Пасич, 83.
«Сталь» — «Маріуполь». 0:1. Київ. «Оболонь-Арена». 503 глядачі. Рефері — Абдула (Харків). Гол: Вакуленко, 41 (п).
«Динамо» — «Олександрія». 3:0. Київ. НСК «Олімпійський». 8 439 глядачів. Рефері — Дердо (Чорноморськ). Голи: Хачеріді, 52, Мбокані, 65, Циганков, 67.


***


У Харкові зустрілися представники України в єврокубках. «Зоря» серйозно налаштувалася на протистояння в матчі з чемпіоном. Вона і рахунок відкрила досить швидко, й опиралася довго. Навіть тоді, коли «гірникам» вдалося встановити рівновагу. Луганчани зламалися, схоже, лише тоді, коли забили самі собі.


Нам залишається сподіватися на те, що підопічні Юрія Вернидуба не надто травмувалися психологічно. І в четвер на «Арені Львів» у поєдинку Ліги Європи проти шведського клубу «Естерсунд» продемонструють якісну і, головне, переможну гру.


Кілька слів про «Шахтар». Він хоч і здобув вольову звитягу, та не продемонстрував притаманної йому легкості, діяв якось натужно. Але завтра в Харкові чемпіон України, думається, не розчарує нас у поєдинку Ліги чемпіонів проти італійського «Наполі».


***


У полтавському поєдинку вже на 12-й(!) секунді зустрічі господарям вдалося відкрити рахунок. Відбулася передача здалеку на Кадимяна. Той у дотик точно перевів м’яч на Кравченка, котрий набігав. І зблизька влучно пробив.

Воротар гостей Махарадзе був безсилий відвести біду. Оце так початок!


«Олімпік» ще в середині першого тайму встановив рівновагу. Надалі суперники намагалися схилити шальки терезів на свій бік, але марно.


***


Першу перемогу в чемпіонаті вже під орудою нового тренера Олега Дулуба здобув «Чорноморець».


***


Більш-менш рівна боротьба спостерігалася у першому таймі поєдинку у Львові. А от після перерви склалося враження, що господарі просто вирішили не опиратися.


***


Половину поєдинку динамівці діяли надто академічно, здебільшого зловживали індивідуальними діями. А от після відпочинку вони заходилися працювати по-справжньому, згадали, що таке колективна гра. І справа зрушила з місця.


Дивної краси гол забив Євген Хачеріді в падінні через себе. Потім він зробив результативну передачу на Дьємерсі Мбокані. А головне — Хачеріді відмінно виконав основну свою роботу: надійно зіграв в обороні.
Третій м’яч ефектно забив Віктор Циганков, котрий метрів з 15 поцілив майже в «дев’ятку».


Хотілося, щоб з перших хвилин стартового поєдинку (14 вересня) групового раунду Ліги Європи проти албанського клубу «Скендербеу» (Корча) футболісти «Динамо» зіграли з таким самим настроєм і бажанням, як вони це зробили в другому таймі зустрічі проти «Олександрії».