Для збереження термінів розгляду та ухвалення Державного бюджету на наступний рік необхідно враховувати, як і коли будуть схвалені рішення щодо запропонованих реформ: судової, медичної і пенсійної. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв’ю телеканалу «Рада». «Ухвалюючи кожну з реформ, ми закладаємо логіку змін до проекту бюджету, ухвалюючи пенсійну реформу — ми закладаємо логіку самого бюджету», — підкреслив він.


Глава парламенту повідомив, що проект бюджету уряд подасть у передбачені законом терміни  — до 15 вересня. «Але потім нам доведеться провести копітку і детальну роботу, щоб порівняти цей проект з тими фінансовими потребами, які виникли при ухваленні реформ», — сказав А. Парубій.


«У плані формування головного фінансового документа держави осінь буде складною, — зазначив очільник законодавчого органу влади, — треба буде узгодити всі фінансові потреби для реалізації реформ, закласти їх у бюджет». Водночас глава парламенту заявив, що «налаштований оптимістично» і «перший день сесії надає цього оптимізму».


За словами Андрія Парубія, наступного пленарного тижня Верховна Рада України працюватиме над проектами законів, які стосуються судової сфери, потім до розгляду надійдуть пенсійна і медична реформи. «Ці дві реформи є дуже масштабними, тому спершу розглядатиметься судова, а потім всі інші», — сказав він.


А. Парубій також поінформував: на порядку денному стоїть багато питань, які стосуються національної безпеки. Відтак, не виключено, що можуть розглядатися і ухвалюватися законопроекти, яких вимагає сьогодення.


«Парламент продемонстрував здатність працювати системно, ефективно, і я думаю, що всі плани на осінь ми зможемо реалізувати», — підкреслив глава парламенту.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.