Футбол. Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ, який зібрався в п’ятницю, але відклав «у зв’язку з необхідністю вивчити додаткові документи» до понеділка вердикт щодо неявки трьох динамівських команд — першої, молодіжної та U-19 до Маріуполя, виніс рішення зарахувати їм технічні поразки (0:3). Повідомляється, що згідно з регламентом київський клуб має десять днів на оскарження в апеляційному комітеті федерації.


Варто нагадати, що «Динамо» відмовилося направляти свої команди в місто, розташоване за двадцять кілометрів від лінії фронту, у зв’язку з відсутністю необхідних гарантій.


17 серпня комітет з безпеки та стадіонів ФФУ ухвалив рішення, що грати в Маріуполі можна, але в кожному окремому випадку за три доби до матчу ФК «Маріуполь», а також органи місцевої влади та правоохоронці зобов’язані надавати гарантії безпеки. Однак столичний клуб не отримав жодних гарантій навіть за добу до призначеної на 27 серпня зустрічі перших складів.


«Динамо» було готове до присудження технічних поразок і тепер має намір подати апеляцію. У разі, якщо відповідний комітет ФФУ відхилить і її, буде подано позов до Спортивного арбітражного суду в Лозанні. Де позиція киян має вигляд виграшної: клуб змушують грати в безпосередній близькості до місця бойових дій...