Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Перший тур. 13 вересня.


Група Е. «Ліверпуль» (Англія) — «Севілья» (Іспанія). 2:2. Фірміно, 21, Салаг, 37 — Бен-Йєддер, 5, Корреа, 72.
«Марібор» (Словенія) — «Спартак» (РФ, Москва). 1:1. Богар, 85 — Самедов, 59.
Група F. «Фейєноорд» (Нідерланди, Роттердам) — «Манчестер Сіті» (Англія). 0:4. Стоунз, 2, 63, Агуеро, 10, Жезус, 25.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Наполі» (Італія). 2:1. Голи: Тайсон, 15, Феррейра, 58 — Мілік, 71 (п).
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Ордець (Хочолава, 90+2), Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос (Коваленко, 77), Тайсон, Бернард, Феррейра (Дентіньо, 88). Тренер — Паулу Фонсека.
«Наполі»: Рейна, Гюсай, Альбіоль, Кулібалі, Гулям, Зелінський (Аллан, 67), Діавара, Гамшик (Мертенс, 60), Кальєгон, Мілік, Інсіньє. Тренер — Мауріціо Саррі.
Рефері — Фелікс Цвайєр (Німеччина).
Харків. ОСК «Металіст». 
32 679 глядачів. 23 градуси.
Група G. «Порту» (Португалія) — «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул). 1:3. Тошич, 21 (автогол) — Таліска, 13, Тосун, 28, Бабел, 86.
«РБ Лейпциг» (Німеччина) — «Монако» (Франція). 1:1. Форсберг, 33 — Тілеманс, 34.
Група Н. «Тоттенгем» (Англія, Лондон) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 3:1. Сон Гин Мін, 4, Кейн, 15, 60 — Ярмоленко, 11. Вилучено Вертонгена («Тоттенгем», 90+2, друге попередження).
«Реал» (Іспанія, Мадрид) — АПОЕЛ (Кіпр, Нікосія). 3:0. Роналду, 12, 51 (п), Рамос, 61. 


***


Андрій Ярмоленко вже в першому офіційному міжнародному матчі за новий клуб відзначився забитим м’ячем. Зробив він це дуже ефектно: виконав ідеальний удар від лінії карного майданчика — м’яч закрученою траєкторією встромився в самісіньку «дев’ятку». От тільки шкода, що «Боруссія» поступилася. Хоча мала шанси, принаймні, на нічию.


Гол півоборонця збірної України на знаменитому стадіоні «Вемблі», звісно, нас потішив. Але справжній подарунок українським прихильникам футболу зробив донецький «Шахтар», котрий у Харкові здолав одного з фаворитів групи — італійський «Наполі».


З результативною атакою «гірники» не забарилися. Все почалося з того, що Срна з правого флангу покотив м’яч до лінії карного майданчика. І напрочуд витончено зіграв Феррейра, котрий п’ятою скинув м’яча на Тайсона, проти якого дуже невпевнено боровся Зелінський. Він дозволив бразильцеві влучити в ближній кут.


Подвоїти рахунок господарям вдалося невдовзі після перерви. Дивовижну подачу з лівого флангу виконав Степаненко. Воротар гостей дав маху — не розрахував траєкторію польоту м’яча і дозволив Феррейрі замкнути передачу біля дальньої стійки воріт ударом головою.


Неаполітанцям під завісу зустрічі таки вдалося забити гол престижу, реалізувавши пенальті. Покарання німецький рефері призначив за необґрунтовано агресивний підкат у виконанні Степаненка проти Мертенса. Навряд чи варто було донеччанину летіти в бельгійця прямою ногою... Мілік упевнено розвів м’яч і П’ятова по різних кутах.


Безумовно, матч був захопливий і напружений. Команди створили велику кількість небезпечних моментів. Але «Шахтар» у результаті виявився сильнішим і набрав перші три очки у вкрай складній групі.


«Наполі» програв уперше в цьому сезоні і тепер, либонь, спробує виправити ситуацію в наступному поєдинку з «Фейєноордом», який, оцінюючи його домашній матч проти «Манчестер Сіті», зовсім не вразив.