Голова парламентського Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, член фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка, перебуваючи у Вашингтоні (США), зустрівся з лідером Республіканської більшості в Палаті представників Конгресу США Кевіном Маккарті (на знімку праворуч) та з деякими конгресменами і представниками громадських і державних структур США.

 


За його словами, ці зустрічі мають сприяти розвитку економіки в Україні, а також подальшому просуванню реформ фінансового сектору.


«Ми донесли позицію фракції Радикальної партії щодо боротьби з корупцією. Адже, на жаль, сьогодні правоохоронні органи роблять все, щоб знищувати малий і середній бізнес, виконуючи чиїсь замовлення», — зазначив С. Рибалка.


Крім того, Сергій Рибалка зустрівся із сенатором Стівом Дайнсом. Вони докладно обговорили ситуацію на Донбасі та можливі шляхи її мирного врегулювання. «Ми зачепили важливе питання захисту мирного населення, відновлення контролю над кордонами та всією територією Донбасу й відновлення інфраструктури. Стів також цікавився подробицями загальної соціально-економічної ситуації в Україні. Окремо зупинилися на питанні боротьби з корупцією. Сенатор показав серйозну готовність глибоко занурюватися в проблеми нашої країни», — поділився народний депутат та зазначив, що має надію на продовження діалогу та співпраці.


Сергій Рибалка поділився: американським колегам він доносить ідею про те, що «тільки через просування реформ, через відновлення довіри до фінансово-банківської системи, доступне кредитування, низку пакетів промислових законопроектів Україна зможе зробити великий стрибок». «Тому що нас не влаштовує двовідсоткове зростання ВВП, про яке каже влада», — додав глава фінкомітету Ради.


«Ми розповіли нашим колегам, які напрацювання нашої фракції вже є, чого ми домоглися, — це створення кредитно-експортного агентства, це низка інших законопроектів, які стосуються підтримки малого та середнього бізнесу. Ми розраховуємо на підтримку і меседжі влади США, щоб такі закони в Україні справді приймалися, щоб наша країна була економічно сильна», — сказав політик і додав, що після робочої поїздки надасть колегам — конгресменам, сенаторам, державним інституціям Стратегію розвитку фінансово-банківського сектору. «Ми дамо стратегію промислового пакета, а також ті законопроекти, які вже є у Верховній Раді, які пройшли розгляд на профільних комітетах і чекають прийняття в парламенті», — зазначив Сергій Рибалка.


Фото прес-служби народного депутата.