Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 9-й тур.

16 вересня. «Олександрія» — «Сталь». 4:1. Олександрія. КСК «Ніка». 1 150 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Голи: Михайличенко, 14 (автогол), Старенький, 31, 38, 51 — Обрадович, 18.

«Маріуполь» — «Зірка». 1:0. Маріуполь. «Іллічівець». 3 375 глядачів. Рефері — Кривоносов (Київ). Гол: Фомін, 17.

«Верес» — «Ворскла». 1:0. Львів. «Арена Львів».  1 138 глядачів. Рефері — Шуман (Київська область). Гол: Євген Пасич, 65.

17 вересня. «Зоря» — «Карпати». 0:0. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 2 367 глядачів. Рефері — Романов (Дніпро).

«Олімпік» — «Динамо». 1:2. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 7 000 глядачів. Рефері — Копієвський (Кропивницький). Голи: Моха, 43 — Циганков, 20, Буяльський, 45+1.

«Чорноморець» — «Шахтар». 0:0. Одеса. «Чорноморець». 10 642 глядачі. Рефері — Можаровський (Львів).

***
Головна подія туру: в Одесі чемпіон країни «Шахтар» наразився на серйозний супротив господарів. «Чорноморець» побудував надпотужну оборону, котра витерпіла і витримала атаки «гірників». Блискуче зіграв білоруський воротар «моряків» Олександр Гутар.
Варто сказати й про те, що нещодавно «Чорноморець» очолив білоруський фахівець Олег Дулуб. Під його орудою одесити провели два поєдинки — перемога й нічия з чемпіоном.

***
У Києві на власному стадіоні, але в ранзі гостей, динамівці здобули мінімальну перемогу над «Олімпіком». І завдяки кращій різниці забитих та пропущених м’ячів знову очолили турнірну таблицю.

***
Підопічні Володимира Шарана здолали чорну смугу в нинішньому турнірі, здобувши першу перемогу. Та ще й результативну. На 28-й хвилині Сергій Старенький замінив травмованого Павла Пашаєва. Шкода, звичайно, футболіста, який зазнав ушкодження. Але ця ситуація докорінно вплинула на перебіг поєдинку. Адже протягом 23(!) хвилин Старенький тричі вразив ціль. А після зустрічі повідомив, що ці м’ячі він присвятив своїй тещі. Чудовий подарунок на день народження.

***
Львів’яни зіграли перший матч під орудою нового наставника Сергія Зайцева. І не програли на виїзді, що можна вважати позитивним результатом. Але, якщо об’єктивно, то дуже велике везіння було на боці львів’ян. А для того щоб вийти зі стану, в якому опинилися «Карпати», необхідно багато і важко працювати, потрібні додаткові ресурси.