Сім населених пунктів Якушинецької об’єднаної територіальної громади, а також ще декілька сіл північної частини Вінницького району обслуговуватимуть рятувальники нової пожежної частини.


— Кожна об’єднана громада повинна мати на своїй території пожежно-рятувальний підрозділ, — наголосив голова Держслужби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін. — Особовий склад нової частини, до якої входять чотири караули, виконуватиме завдання з ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій з використанням двох аварійно-рятувальних автомобілів.


Особливість нової частини ще й у тому, що вона розташована на базі аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС у Вінницькій області. Отож у разі потреби, під час виконання складного завдання, матиме можливість для оперативного посилення транспортом і особовим складом. На створення пожежної частини витрачено 700 тисяч гривень, з яких 200 тисяч — внесок об’єднаної територіальної громади. Решту коштів надала держава.


— Досі пожежників викликали з Вінниці, — зазначив голова Якушинецької ОТГ Василь Романюк. — Доки машини діставалися до наших сіл, втрачали дорогоцінний час. Тепер ситуація зміниться на краще. Важливе питання вдалося вирішити завдяки ініціативі громади, що знайшла підтримку в органах влади і ДСНС.

Вінницька область.