Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав Закон «Про освіту». Він зробив це безпосередньо під час брифінгу в парламенті.

 


«Сьогодні ми даємо старт фундаментальній реформі. Ми проводимо освітню реформу, і творимо нову українську школу. Змінюємо застарілу і закостенілу систему освіти, створену ще за радянських часів», — сказав він.


Глава парламенту нагадав, що відбулося ретельне обговорення цього законопроекту під час засідання Верховної Ради, і документ започатковує цілу низку новацій. Водночас А. Парубій акцентував увагу на питанні, яке викликало дискусію під час обговорення, і наголосив: викладання в українських школах буде вестися державною мовою, як в усьому європейському просторі, в усіх цивілізованих країнах. Крім того, зауважив він, надається право для навчання рідною мовою і представникам національних меншин, і корінних народів, але мова навчання в українських державних школах буде державною!» — констатував Голова Верховної Ради.


Насправді, додав він, цей закон стосується не лише вчителів, викладачів, студентів та учнів. Цей закон стосується кожного громадянина: «Ми будуємо нову українську освіту, ми будуємо державу».
Учора після підписання закону главою парламенту документ передали на підпис Президенту.


Вл. інф.