Нещодавно стартував новий навчальний рік, що закарбується в пам’яті громадян України ухваленням нового Закону України «Про освіту», який активно підтримали народні депутати України першого пленарного тижня.

Цей закон поклав початок впровадженню освітньої реформи в Україні, яка широко обговорювалася суспільством, оскільки її метою є створення всебічних можливостей для надання якісних освітніх послуг для всіх верств населення в усіх адміністративно-територіальних одиницях України.


Особливо гострим питання забезпечення населення якісними і доступними освітніми послугами було для територій гірських населених пунктів, зважаючи на географічно-територіальні особливості Карпатського регіону, які обов’язково мають ураховуватися в процесі дії закону та реформи загалом. Тому шляхи реформування освіти в гірській місцевості обговорювали цього літа на ІV Карпатському форумі народовладдя за участі міністра освіти і науки Лілії Гриневич, місцевих представників влади.


Попри все слід розуміти, що школи, розташовані на гірських територіях, потребують насамперед фінансових вкладень, реальної участі влади, а не популістських заходів. Поки уряд шукає шляхи вирішення питань, пов’язаних із забезпеченням освітньої реформи, патріоти свого краю роблять реальні покрокові дії, наголосив народний депутат України від Івано-Франківщини, член Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Юрій Бабій на відкритті загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів у селі Кривопілля Верховинського району, що на Прикарпатті, після проведеного капітального ремонту (на знімку).

 


Така подія стала, без перебільшення, святом для всієї громади. Адже для гірського села питання забезпечення населення якісними і доступними освітніми послугами є надважливими, оскільки саме освіта є тим чинником, який формує світогляд поколінь, відкриває можливості до майбутнього процвітання.


Надання якісних освітніх послуг неможливе без належної матеріальної бази та належних умов для навчання дітей. Розуміючи потребу в капітальному ремонті навчального закладу освіти та пам’ятаючи добрі справи Юрія Бабія ще за часів його перебування на посаді голови бюджетної комісії області, громада та директор школи в особі голови села Кривопілля звернулися по допомогу саме до цього народного обранця, який відгукнувся на їхню ініціативність та сприяв у виділенні коштів із державного бюджету на цей проект, а також залучив до цієї шляхетної справи благодійні організації, які надали шкільний інвентар.


Така позиція народного депутата зумовлена його вболіванням за розвиток рідного краю, майбутнє дітей, яке він пов’язує саме зі здобуттям якісної освіти. А капітальний ремонт навчально-виховного комплексу І—ІІІ ступенів сприятиме впровадженню в гірському селі освітянських реформ, метою яких є створення всебічних можливостей для надання якісних освітніх послуг, вважає Ю. Бабій.


Прес-служба народного депутата України Юрія Бабія.
Фото прес-служби народного депутата.