Біатлон. Інформацію щодо спортсменки підтвердив президент національної федерації Володимир Бринзак.


— Справді Дар’я Блашко вирішила, що переходитиме до збірної України. Її не внесли до складу білоруської команди, не було нормальної фінансової підтримки, тому спортсменка вирішила шукати прихисток в іншому місці. Її персональний тренер Володимир Махайлов колись працював у нас, ми його добре знаємо. Вони звернулися до нас із проханням про зміну громадянства. Нині Блашко готується з резервною командою, за приватні гроші, які виділяє спортивний клуб, за який вона виступала на відкритому чемпіонаті Німеччини. В офіційних стартах Дар’я поки що не зможе виступати. На сьогодні вона оформляє українське громадянство. Щойно будуть готові документи, ми звернемося до білоруської федерації з офіційним листом. І чекатимемо відповіді, — зазначив В. Бринзак.


***


А от у «Вікіпедії» 21-річна (перспективний вік) Дар’я Блашко — дворазова чемпіонка світу серед юніорів, володарка юніорського кубка ІBU — значиться вже як українська спортсменка. А місцем її проживання вказано Київ.


***


...У разі відмови білоруської федерації на спортсменку чекає дворічний карантин. А це означає, що вона зможе відновити виступи на офіційних стартах лише в березні 2019 року. Залишається сподіватися, що такого не станеться...