Мораторій на експорт лісу-кругляка, що запрацював по всіх породах деревини з 1 січня 2017 року, спричинив зростання капітальних інвестицій до 3,1 млрд. грн. вже за перше півріччя 2017 року. Тобто інвестиції в галузь зросли удвічі. Такі дані оприлюднив голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк (на знімку).

 


Як зазначається, позитивні наслідки дії тимчасової заборони позначилися і на показниках виробництва. Зокрема, на 27% зросла меблева промисловість, на 17% деревообробна та на 7% паперова (в дол. США). Крім того, суттєво зріс експорт: +40% (+$37 млн.) у категорії меблі для сидіння, +31% (+$20 млн.) — інші меблі, +25% (+$16 млн.) — облицювальні листи, +6% (+$4 млн.) — столярні вироби, +5% (+$10 млн.) — лісоматеріали оброблені.


Податкові надходження від деревообробної, меблевої та паперової промисловості збільшилися на 5% в доларовому еквіваленті.


«Це офіційні дані. Ми з Олегом Ляшком і однодумцями дуже радіємо, що вдалося досягти таких результатів. І це тільки початок! Адже за кожним доларом нового виробництва, експорту, інвестицій та податків — робочі місця та гідні доходи українців! Але найголовніше — екологія! До того ж Україна належить не тільки нам, а й нашим нащадкам. Ті, хто хоче позбавити українців усього цього, хто обстоює відміну мораторію на експорт лісу — невігласи й компрадори, хижаки й маніпулятори!», — зазначив заступник лідера РПЛ з економічної політики В. Галасюк.