Дорогі друзі!


Щиро вітаю з 80-річчям утворення Житомирської області.


Унікальна природа, віками сформована культура, міцний дух і мудрість, що передавались від дідів-прадідів синам і господарям Житомирщини, є запорукою її процвітання. Край, оспіваний Лесею Українкою, Володимиром Короленком, Максимом Рильським і Юзефом Крашевським, подарував світу гетьманів України Івана Виговського та Івана Самойловича, апологета української духовності Івана Огієнка, геніального конструктора Сергія Корольова, всесвітньо відомого музиканта Святослава Ріхтера, борця за волю України Олега Ольжича, класика української музики Бориса Лятошинського і відомого письменника Джозефа Конрада.


У всі часи житомиряни звеличували та збагачували рідну землю, дбали про збереження національних традицій і відродження української духовності, а також підтримували взаємоповагу між різними етносами, конфесіями, громадами.


І сьогодні слава Житомирської області з потужним промисловим потенціалом, сільськогосподарським виробництвом, ініціативним малим та середнім підприємництвом сягає далеко за межі регіону.


Упевнений, що ви і надалі натхненно розбудовуватимете Поліський край задля добробуту людей та на славу Україні.


У день ювілею бажаю всім вам здоров’я, щастя і благополуччя. Нехай ця дата допоможе ще міцніше відчути свою причетність до долі рідного краю, глибше пізнати його історію, спільно творити сьогодення і майбуття!


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.