БРИФІНГИ

Президент Петро Порошенко під час виступу на 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку (США) з високої трибуни окремо зупинився на питанні визволення українських заручників. На необхідності тиску всього світу на Путіна з вимогою звільнити всіх заручників, що перебувають на окупованих територіях. На цьому під час брифінгу в парламенті наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради, Уповноважений Президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, яка також перебувала у складі української делегації.

 

«На сьогодні це 144 українці, серед яких і військові, і цивільні, і чоловіки, і жінки, — сказала І. Геращенко. — Президент також нагадав про 16 політв’язнів Кремля, яких утримують у тюрмах в Росії та в окупованому Криму. Президент не просто оголосив цифри, а й оголосив прізвища заручників і розповів про їхні страждання».


І. Геращенко повідомила, що в середу в Мінську на переговорах щодо заручників Україна наполягала негайно відпустити 88 наших заручників зі списку, місцезнаходження яких вдалося точно встановити. Натомість ми готові передати 313 осіб, які утримуються в українських тюрмах, як це дозволяє вітчизняне законодавство, задля визволення наших заручників.


Вл. інф.