Про це заявив на брифінгу перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський (фракція Блоку Петра Порошенка). За його словами, нині в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) склалася критична ситуація.

 

«Останнім часом лунає багато заяв про погані тарифи на житлово-комунальні послуги, про погану роботу регулятора, — сказав депутат. — Але після прийняття відповідного закону та підписання Президентом указу у Верховної Ради є всі повноваження безпосередньо впливати і на склад, і на роботу регулятора. Для цього треба обрати конкурсну комісію, яка проведе ротацію НКРЕКП. На превеликий жаль, безвідповідальна позиція деяких депутатів призвела до того, що двічі парламент не спромігся обрати членів конкурсної комісії».


Д. Андрієвський нагадав, що з 26 листопада НКРЕКП фактично втратить свою ефективність, бо в її складі залишаться тільки голова та заступник. «Це надзвичайно небезпечна ситуація, наслідки якої важко передбачити», — заявив він.


За словами депутата, 21 вересня Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав звернення до депутатських фракцій та груп із проханням надати свої пропозиції щодо кандидатів у члени конкурсної комісії.