Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова та депутати Європарламенту під час перебування в Авдіївці ознайомилися з роботою коксохімічного заводу і станом відновлювальних робіт у житлових будинках, які постраждали внаслідок обстрілів з боку проросійських бойовиків. Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.


«Ми вражені тими темпами, якими відновлюється місто. Ми вітаємо зусилля мешканців Авдіївки з відновлення мирного життя, але це лише початок важкого шляху. Вже багато зроблено, але найнагальніша проблема нині — розв’язати питання з водопостачанням», — підкреслив депутат Європарламенту Даріуш Розатті.


Екологічна безпека та водозабезпечення міста стали темою круглого столу за участі європарламентаріїв. За словами керівника обласної державної адміністрації Павла Жебрівського, в місті найближчим часом буде побудовано 10 бюветів для забезпечення населення питною водою, а також прокладено понад 10 кілометрів водогонів. Очільник області зазначив, що основною проблемою залишається забезпечення коксохімічного заводу технічною водою. Він наголосив, що місцева влада очікує від європейських партнерів посилення тиску на агресора, в тому числі й у питаннях відновлення газо- та водопостачання.


Вл. інф.