Народні депутати України із фракції «Народний фронт» Віталій Корчик та Віктор Романюк у складі міжпарламентської групи дружби здійснили офіційний візит до Люксембургу, де обговорили на високому рівні перспективи співпраці двох країн, можливості залучення інвестицій, а також порушили питання захисту прав людей та посилення безпеки на європейському просторі.

 

Особливу увагу було приділено обговоренню тимчасової окупації українських територій Російською Федерацією та грубого порушення нею прав людини в Криму та на Донбасі.


Народні депутати України зустрілися практично з усіма представниками фракцій та Головою Палати депутатів Люксембургу Марсом Ді Бартоломео, а також провели окремі зустрічі з Міністром закордонних справ Жаном Ассельборном, представниками Міністерства інфраструктури, Агентства з розвитку фінансового сектору та Європейського інвестиційного банку.


Зокрема, за словами В. Корчика, йшлося про ситуацію на лінії розмежування та невиконання Російською Федерацією Мінських угод, а саме порушення державою-агресором режиму припинення вогню, постійні провокації з її боку, незаконне постачання зброї на непідконтрольну територію України та підтримку проросійських найманців.


«Під час дискусії я також підняв тему окупації Криму та наголосив на тому, що в Криму (так само, як і на Донбасі) регулярно порушуються права людини, — цитує Віталія Корчика прес-служба «Народного фронту». — Один з останніх кричущих випадків — вирок Ахтему Чийгозу, якого російська окупаційна «влада» засудила до восьми років в’язниці лише за те, що він відстоював незалежність України під час мітингу ще в 2014 році, коли, власне, й розпочиналась окупація півострова так званими «зеленими чоловічками» — збройними військами Російської Федерації».