Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про готовність піти у відставку зі своєї посади в разі, якщо йому не вдасться провести пенсійну реформу. «З 1 жовтня 5 мільйонів 620 тисяч українських пенсіонерів отримають підвищену пенсію, і достатньо істотну. Якщо я цього не зроблю, будь ласка, я готовий тоді піти у відставку», — сказав він в ефірі одного з українських телеканалів.


Водночас український прем’єр висловив упевненість у тому, що Верховна Рада таки підтримає пенсійну реформу, а Кабінету Міністрів вдасться її реалізувати. «Я знаю, що ми це зробимо спільно з коаліцією і Президентом. Узгодимо ці рішення, вони будуть підписані Президентом, і ми їх втілимо», — сказав глава уряду.


Також прем’єр висловив переконання, що ухвалення пенсійної реформи дасть змогу запровадити автоматичне осучаснення пенсій за одночасного зниження дефіциту бюджету Пенсійного фонду. «Можливість для цього зберігається, але парламентаріям треба об’єднатися навколо ухвалення рішень», — сказав В. Гройсман в своєму відеозверненні.


Він подякував Голові Верховної Ради Андрію Парубію та парламентаріям з Блоку Петра Порошенка, «Народного фронту», Радикальної партії Олега Ляшка за бажання працювати та ухвалювати зміни. Але водночас прем’єр висловив жаль, що в четвер не вдалося ухвалити результативного рішення.


Він звернув увагу, що ключова складність наявної ситуації полягає в тому, що саме рішення парламенту мало б стати основою всіх перерахунків пенсійних виплат. «І ми до цього (перерахунку) готові. Але якщо рішення буде й далі затягуватися парламентом, ми не зможемо зробити це (підвищити пенсії) в жовтні. Тож закликаю народних депутатів об’єднатися та ухвалити рішення наступного пленарного тижня — на початку жовтня. Ми свою роботу зробимо і 9 мільйонів пенсіонерів отримають більші пенсії. Закликаю всіх підготуватися й ухвалити рішення», — сказав прем’єр.