Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 10-й тур.


23 вересня. «Зірка» — «Шахтар». 2:4. Кропивницький. «Зірка». 3 596 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Ель Амдауї, 38, Рассадкін, 76 — Феррейра, 19, 45, Марлос, 44, Коваленко, 90+4.
«Динамо» — «Верес». 0:0. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. Без глядачів. Рефері — Труханов (Харків).
24 вересня. «Сталь» — «Олімпік». 1:1. Київ. «Оболонь-Арена». 346 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Месхі, 24 — Біленький, 60.
«Маріуполь» — «Олександрія». 1:1. Маріуполь. «Іллічівець». 8 810 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Яворський, 86 — Грицук, 28.
«Карпати» — «Чорноморець». 1:1. Львів. «Україна». 1 262 глядачі. Рефері — Бондар (Київ). Голи: Гладкий, 6 (п) — Хобленко, 30.
«Ворскла» — «Зоря». 1:1. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 3 124 глядачі. Рефері — Балакін (Київська область). Голи: Коломоєць, 90 — Опанасенко, 44.


***


Мабуть, лише наївні сподівалися, що «гірники» після втрачених очок у попередньому турі в Одесі (нічия — 0:0) і в Кропивницькому спіткнуться. Але гості одразу показали, що серйозно налаштувалися реабілітуватися. Як наслідок — забитий швидкий гол. Феррейра замкнув флангову передачу Тайсона.


«Шахтар» продовжував грати першим номером і мав ще кілька нагод відзначитися. Але збільшити рахунок гостям завадили оборона опонента і воротар Паст. Натомість «Зірка» під кінець тайму успішно реалізувала стандарт. Чичиков зі штрафного зліва подав м’яч на дальню стійку. Французький нападник Ель Амдауї вистрибнув вище за всіх і головою вколотив м’яч у ворота.


Цей епізод лише роздратував донеччан. Протягом останніх двох хвилин перед самою перервою вони ефектно забили два м’ячі! Здавалося, все — кіно закінчено. Але то була помилкова думка.


Після відпочинку команди діяли на зустрічних курсах. Хочеться окремо відзначити футболістів «Зірки», котрі дали справжній бій чемпіону. Вони діяли старанно і з величезним бажанням. Зрештою, підопічним Романа Монарьова вдалося скоротити розрив у рахунку до мінімуму, провівши швидку атаку. Після флангового навісу головою влучно пробив Рассадкін.


Після цього гра ще більше загострилася. Але на більше господарям забракло сил і майстерності.


***


Порожні трибуни, монотонні дії обох команд — якесь сонне царство, та й годі. Таке враження від першого тайму зустрічі «Динамо» і «Вереса». І після перерви мало що змінилося. Отже, киянам здолати рівненський мур не вдалося і вони втратили два очки.
Тренер «Динамо» Олександр Хацкевич був не в найкращому настрої:
— Була в’язка гра, як то кажуть, до забитого м’яча. На жаль, його ми не забили, маючи при цьому відмінні моменти в першому таймі. Після перерви стали більше розкриватися, тому суперник теж мав дві-три нагоди забити, але виручив Максим Коваль.
До футболістів не маю жодних претензій щодо налаштованості на боротьбу. Але нам хотілося грати з глядачами. Ми не так багато матчів провели вдома, двадцять відсотків з них — за порожніх трибун. Кому такий футбол потрібен — мені не зрозуміло. На жаль, наскільки я знаю, така тенденція триває. Важко виходити на поєдинок, коли порожній стадіон...


***


Після серії поразок «сталевари» зіграли досить пристойно і здобули очко у матчі з сильним суперником. Тому несподівано після завершення поєдинку пролунала заява тренера «Сталі» Єгіше Мелікяна про відставку за власним бажанням.


***


Тепер наша увага до подій міжнародних. Сьогодні «Шахтар» в Англії проведе матч другого туру групового раунду Ліги чемпіонів проти «Манчестер Сіті». До речі, підопічні Госепа Гвардіоли в останньому турі чемпіонату АПЛ розгромили «Крістал Пелас» — 5:0.
У четвер київське «Динамо» в Белграді проти «Партизана», а «Зоря» у Львові проти шведського «Естерсунда» проведуть матчі другого туру групових змагань Ліги Європи.
Отже, на нас чекає багато захопливих подій. От тільки б вони не засмутили українських уболівальників.