Народний депутат Сергій Кудлаєнко (на знімку) (Блок Петра Порошенка) взяв участь в урочистому пленумі Вінницької обласної організації профспілок працівників освіти і науки, яка днями відзначила 100-річний ювілей. 

 


За словами голови профспілки Сергія Пугачова, організація налічує майже 70 тисяч членів та 1500 первинних осередків у навчальних закладах  Вінниччини  і впродовж багатьох років наполегливо та відповідально відстоює соціально-економічні права працівників освітньої сфери.


З нагоди ювілею вінничанин Сергій Кудлаєнко вручив профспілковим лідерам та голові обласної організації  Почесні грамоти Верховної Ради України.


«Профспілка освітян Вінниччини — це авторитетна організація, що наполегливо і відповідально захищає соціально-трудові права працюючих та ветеранів профспілкового руху», — зазначив народний депутат та поінформував про пріоритети розвитку освітньої галузі і зростання видатків на освіту у проекті бюджету на 2018 рік.


«За ініціативою уряду та з огляду на процеси реформування, видатки  на сферу освіти буде збільшено порівняно з поточним роком на 40 мільярдів гривень, а також у 2018 році на 25 відсотків буде збільшено зарплати вчителям, зростуть асигнування на підвищення кваліфікації, створення електронних реєстрів навчальних закладів, на оновлення початкової школи та інклюзивну освіту. Впевнений, що за умови поглиблення співпраці та конструктивного діалогу ми оновимо українську школу та досягнемо успіхів у процесі реформ», — наголосив народний депутат.