Багатофункціональний спортивний майданчик, модернізований за підтримки програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), відкрили в Бобринецькій об’єднаній громаді на Кіровоградщині. Це перший у Бобринці спортивний майданчик новітнього зразка зі спеціальним покриттям, баскетбольними щитами, місцями для глядачів та огорожею.

 

 

У його відкритті взяли участь директор програми USAID DOBRE Беррі Рід (на знімку ліворуч) та міський голова Бобринця Валерій Сніжко (на знімку праворуч). А подія перетворилася на справжнє свято спорту і молодості, на яке зібралися не лише спортсмени та численні вболівальники, а й чимало місцевих жителів.


За словами Валерія Сніжка, ініціатива відкрити спортивний майданчик належить бобринецьким дітям, які серед інших спортивних ігор перевагу надають саме баскетболу.
«Важко знайти кошти, бо їх завжди не вистачає. Але завдяки програмі DOBRE нам вдалося реалізувати цей проект та втілити мрії дітей. Я переконаний, це дасть старт для спортивного розвитку нашої громади», —зазначив міський голова під час відкриття майданчика.


Проект із модернізації спортмайданчика реалізовано спільними зусиллями програми DOBRE, в рамках якої виділено понад 343 тисячі гривень, та самої громади, внесок якої на потрібну важливу справу становить ще 160 тисяч гривень. Федерація баскетболу України та місцеві підприємці допомогли придбати баскетбольні щити зі стійками. Зокрема, федерація надала чотири баскетбольні щити. Ще два придбано за кошти депутата Бобринецької районної ради Юрія Крутька, палкого прихильника спортивного розвитку краю.


«Мешканці висловили бажання мати такий майданчик, і громада доклала зусиль, щоб здійснити задумане. Жителі Бобринецької територіальної громади допомагали реалізувати цей проект. Громади Кіровоградської області зацікавлені в співпраці з програмою DOBRE, і ми спільно працюємо над тим, щоб розказати про децентралізацію та показати переваги, які вона надає», — зазначив у вітальному слові Беррі Рід, підкресливши також, що реалізація такого проекту — це чудовий приклад того, як громада може працювати на спільну ідею. Гість подарував юним спортсменам баскетбольні м’ячі і взяв участь в інших спортивних заходах, презентованих із нагоди відзначення 250-річчя Бобринця. А також ознайомився з перебігом ремонтних та реставраційних робіт на інших об’єктах громади.

 

Довідково

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) — це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE діє в Дніпропетровській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Тернопільській, Харківській та Херсонській областях.


За матеріалами прес-служби програми підготував Петро МЕЛЬНИК.