До 80-річчя Полтавської області працівники «Укрпошти» підготували подарунки: представили блок марок серії «Краса і велич України. Полтавська область». На них розміщені зображення знакових місць і здобутків краю.

Цього разу своєрідними візитівками стали Сорочинський ярмарок, Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського, курорт «Миргород», керамічна зооморфна скульптура видатного гончаря з Опішні Михайла Китриша та виготовлений фахівцями Крюківського вагонобудівного заводу перший швидкісний вітчизняний електропоїзд «Тарпан». Поштовики підготували і тематичні конверти та оригінальні штемпелі для спецпогашення. Дизайн усіх згаданих філателістичних новинок виконав художник Олександр Калмиков.
Урочисті церемонії спецпогашення тих марок і конвертів відбулись одного дня одразу в трьох містах — Києві, Полтаві та Кременчуці. Звісно, що на Полтавщині вони набували особливого змісту. Так, спецпогашення в обласному центрі приурочили до відзначення у театрі ім. М. Гоголя 80-річчя облвійськкомату. У Кременчуці церемонію влаштували у Палаці культури ім. І. Котлова ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», де того дня вітали заводчан із професійним святом. Тож почесну місію спецпогашення виконали заступник голови ОДА Олег Пругло, міський голова Кременчука Віталій Малецький і президент ПАТ «КВБЗ» Володимир Приходько.
Саме у цьому наддніпрянському місті, за словами керівника відділу поштових послуг Полтавської дирекції «Укрпошти» Наталії Чепурної, спостерігався найбільший попит на щойно погашені марковані конверти з боку місцевих філателістів. Адже з урахуванням того, що штемпель, яким їх гасили, діє тільки один день, невдовзі вони стануть для колекціонерів справжніми раритетами…
Не забули поштовики і про селище Опішня, яке по праву називають столицею вітчизняного гончарства. Присвячені цьому давньому ремеслу марку та конверт презентували під час урочистої церемонії закриття першого бієнале художньої кераміки імені Василя Кричевського.

Заступник директора Полтавської дирекції «Укрпошти» Світлана Мірошніченко та начальник відділення зв’язку «Опішня» Тетяна Дашко передали філателістичні новинки гендиректору Національного музею-заповідника українського гончарства Олесю Пошивайлу (на знімку). Тож тепер вони зберігатимуться у цій скарбниці народного мистецтва поруч зі справжніми шедеврами, які знаходили своє відображення на поштових марках.

Фото автора.