«Ми високо цінуємо співпрацю з ОБСЄ в питаннях гендерної рівності і захисту прав жінок», — наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час учорашньої зустрічі зі Спеціальним представником Діючого Голови ОБСЄ з ґендерних питань Мелані Вервір.


Під час зустрічі було обговорено зростаючу роль жінок у миротворчих процесах в Україні, зокрема, збільшення кількості жінок у Збройних Силах України і впровадження гендерної рівності в силових структурах, також зусилля жінок-політиків, громадських активістів, волонтерів, спрямовані на встановлення миру, інклюзивний діалог, розв’язання гуманітарних проблем на Донбасі і звільнення заручників.


Особливої уваги було приділено безпековій та гуманітарній ситуації на Донбасі, забезпеченню прав внутрішньо переміщених осіб, серед яких більшість становлять жінки і діти. Також політик поінформувала про складний процес звільнення заручників, який уже рік заблокований.


Перший заступник голови парламенту також докладно розповіла про ініціативу Президента України щодо введення миротворчої місії ООН на всю тимчасово окуповану територію України, включаючи ділянку україно-російського державного кордону.


Своєю чергою Мелані Вервір запевнила, що ОБСЄ й надалі надаватиме консультативно-дорадчу допомогу у впровадженні політики гендерної рівності в Україні, повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради України.