У будинок народного депутата від «Народного фронту» Юрія Берези намагався проникнути зловмисник. Йому вдалося підпалити одну з кімнат нежитлового приміщення в селі Чумаки П’ятихатського району Дніпропетровської області, а також автомобіль. Про це повідомили в прес-службі обласної поліції. Як стало відомо, палія затримали охоронці й передали поліції. Щодо нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна).


Однак у відділенні стан затриманого, яким виявився мешканець Кривого Рогу, 1980 року народження, погіршився, після чого його госпіталізували до районної лікарні, а потім перевели до одного з медичних закладів Кривого Рогу. Медики діагностували у чоловіка черепно-мозкову травму і внутрішній крововилив.


Нині правоохоронці встановлюють, хто причетний до побиття чоловіка. «Створено комісію для перевірки відомостей, поширених у ЗМІ, про отримання тілесних ушкоджень підозрюваним у підпалі 24 вересня житлового будинку в селі Чумаки П’ятихатського району Дніпропетровської області та автомобіля. Під час перевірки буде встановлено обставини вчинення вказаної події, за фактом якої П’ятихатським ВП у Дніпропетровській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень). Результати проведеної перевірки буде оприлюднено у найкоротші терміни», — зазначили учора в прес-службі Нацполіції.


Юрій Береза, своєю чергою, стверджує, що під час інциденту його не було вдома. Він також розцінив спробу підпалу як замах на вбивство його самого та його сім’ї. «Зловмисник зізнався охороні, що його привезли до Чумаків з Кривого Рогу і наказали підпалити будинок і підірвати господарів. І він був готовий це зробити, тому що, цитую, «вже два дні без «дози». Я приїхав на місце злочину о 4:00 ранку. Нападника одразу передали поліції. Тепер чекаємо розв’язки і з’ясування імені замовника», — написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.