Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 2-й тур. 26 вересня.
Група Е. «Севілья» (Іспанія) — «Марибор» (Словенія). 3:0. «Спартак» (РФ, Москва) — «Ліверпуль» (Англія). 1:1.
«Севілья» — 4 очки, «Спартак», «Ліверпуль» — по 2, «Марибор» — 1.
Група F. «Наполі» (Італія) — «Фейєноорд» (Нідерланди, Роттердам). 3:1 (Інсіньє, 7, Мертенс, 49, Кальєгон, 70 — Амрабат, 90+3).
«Манчестер Сіті» (Англія) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 2:0. Голи: де Брейне, 48, Стерлінг, 90. На 72-й хвилині Агуеро не реалізував пенальті (воротар).
«Манчестер Сіті»: Едерсон, Вокер, Стоунз, Отаменді, Делф, Фернандіньо, де Брейне, Сільва (Гюндоган, 81), Жезус (Стерлінг, 55), Агуеро (Сілва, 85), Сане. Тренер — Госеп Гвардіола.
«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред (Коваленко, 90+1), Марлос (Дентіньо, 78), Тайсон, Бернард (Петряк, 89), Феррейра. Тренер — Паулу Фонсека.
Рефері — Мануель де Соуза (Португалія).
Манчестер. «Етігад». 45 310 глядачів. 15 градусів.
 
В Н П М О
1. «Манчестер Сіті» 2 0 0 6—0 6
2. «Шахтар» 1 0 1 2—3 3
3. «Наполі» 1 0 1 4—3 3
4. «Фейєноорд» 0 0 2 1—7 0
 
Група G. «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул) — «РБ Лейпциг» (Німеччина). 2:0. «Монако» (Франція) — «Порту» (Португалія). 0:3.
«Бешикташ» — 6, «Порту» — 3, «Монако», «РБ Лейпциг» — по 1.
Група H. АПОЕЛ (Кіпр, Нікосія) — «Тоттенгем» (Англія, Лондон). 0:3. «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 1:3.
«Реал», «Тоттенгем» — по 6, АПОЕЛ — 0, «Боруссія» Д — 0.
 
***
 
Підопічні Госепа Гвардіоли останнім часом привчили своїх уболівальників до яскравих перемог з розгромним рахунком. Саме такої гри від них чекали й у матчі проти «Шахтаря». Але для підсумкового успіху «городянам» довелося ще й як попрацювати.
Перший тайм вийшов рівним, причому «Шахтар» не програв «Манчестер Сіті» навіть у фірмовому гвардіолівському компоненті — кількості часу, проведеного з м’ячем. Моменти для взяття воріт були в обох команд, але «Шахтарю» в низці епізодів пощастило все-таки більше.
Другий тайм почався з гола, який дуже допоміг «МС» у плані психології: Марлос помилився в передачі, Сільва асистував де Брейне, а той розстріляв ближню «дев’ятку» ударом з-за меж карного майданчика. Господарям стало легше, вони почали атакувати винахідливо і не раз були близькі до другого гола. Чого вартий хоча б пенальті, право на який «городяни» отримали завдяки Сане і який не реалізував Агуеро, котрого майстерно переграв П’ятов.
Аргентинець — знаний бомбардир — так і пішов з поля без результативного удару. Промах з «точки» міг дорого коштувати господарям у тому випадку, якби  португальський рефері наважився поставити в їхні ворота пенальті в епізоді, коли Стоунз зіграв рукою в своєму карному майданчику. Але той момент Мануель де Соуза прогледів. А останні надії на порятунок «Шахтар» втратив на 90-й хвилині, коли гол організували два виконавці, котрі вийшли на заміну, — Сілва і Стерлінг.
 
***
 
Тренер «Манчестер Сіті» Госеп Гвардіола так прокоментував перемогу своєї команди:
— «Шахтар» — одна з кращих команд, проти яких я грав. Її гравці однією передачею здатні організувати небезпечну атаку. Варто відзначити Тайсона, Марлоса і Бернарда. Якби ми не зіграли так інтенсивно, без високого пресингу, нам би не вдалося здобути три очки в цьому матчі. З огляду на ці фактори, можу сказати, що я задоволений своїми хлопцями та результатом поєдинку.
 
***
 
— Я пишаюся своїми хлопцями, — сказав журналістам Паулу Фонсека. — Ми продемонстрували, що не боїмося грати, показали хоробрість. Це дуже складний суперник. Не кожна команда створює «Манчестер Сіті» стільки проблем, як це зробили ми. Коли нам забили, звісно, стало важче. «Шахтар» у першому таймі повністю виконував план на гру, наші гравці достатньо володіли м’ячем, створювали небезпечні моменти, а не лише оборонялися. Часом маленькі деталі впливають на гру. Цей матч обслуговували одні з найкращих арбітрів Португалії, однак вони не дуже добре розгледіли два епізоди. Пенальті у наші ворота не було. А потім, за рахунку 1:1, не призначили одинадцятиметровий на користь «Шахтаря», коли була гра рукою.
 
***
 
Поєдинки третього туру в групі F відбудуться 17 жовтня. «Шахтар» у Роттердамі зустрінеться з «Фейєноордом», а «Манчестер Сіті» прийматиме «Наполі».