У Верховній Раді відбувся черговий практикум з нормотворчості для фахівців органів місцевого самоврядування з питань соціального захисту населення. Захід на підтримку реформи децентралізації проводили спільно апарат Верховної Ради України та Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Програма реалізується спільно з Асоціацією міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAID.

Заступник керівника апарату Верховної Ради України Олександр Мартиненко (ліворуч), аналітик Аналітичного центру Асоціації міст України з питань соціального захисту Назар Миколюк під час практикуму з нормотворчості.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua

Вітаючи учасників практикуму, заступник керівника апарату Верховної Ради Олександр Мартиненко зауважив, що апарат парламенту тісно співпрацює з Асоціацією міст України, завдячуючи, зокрема, профільному комітету, і вже другий рік поспіль відбуваються такі практикуми.
«Ви ті працівники соціальної сфери, які на конкурсних засадах вибороли право бути тут присутніми, тож скористайтеся цим шансом. Участь у ваших дискусіях братимуть кращі працівники, що розуміють проблематику. Ставте запитання, дискутуйте, обмінюйтеся контактами між собою, пропонуйте варіанти вирішення проблемних питань, як на рівні Верховної Ради, так і Кабінету Міністрів», — зауважив О. Мартиненко.
У свою чергу аналітик у сфері соціального захисту населення Асоціації міст України Назар Миколюк зауважив: «Практика без теорії — сліпа, але теорія без практики, на жаль, мертва. Нині у країні відбуваються зміни і без вас, практиків, які працюють на місцях, зробити правильно реформу неможливо. Протягом двох днів ви дізнаєтеся, як правильно ваші знання перенести у законодавче русло. Спільними зусиллями ми розбудуємо нашу державу», — сказав він.
Власне, у рамках практикуму, який триватиме два дні, його учасники візьмуть участь у засіданні круглого столу з питань соціального захисту за участю секретаріатів парламентських комітетів, дізнаються про етапи підготовки законодавчих актів, заслухають інформацію про особливості реалізації законодавства щодо забезпечення доступності для людей з інвалідністю та матимуть екскурсію сесійним будинком Верховної Ради.
 

Вл. інф.