Група В. «Скендербеу» (Албанія, Корча) — «Янг Бойз» (Швейцарія, Берн). 1:1.

В Н П М О
1. «Динамо» 2 0 0 6 — 3 6
2. «Янг Бойз» 0 2 0 2 — 2 2
3. «Партизан» 0 1 1 3 — 4 1
4. «Скендербеу» 0 1 1 2 — 4 1

«Партизан» (Сербія, Белград) — «Динамо» (Україна, Київ). 2:3. Голи: Ожегович, 35, Тавамба, 42, Мораес, 55 (п), 85, Буяльський, 68.
«Партизан»: Стойкович, Вуличевич, Остоїч, Неманья Р. Мілетич, Неманья Г. Мілетич, Янкович (Йованович, 78), Радін, Більєр, Сумах (Пантич, 76), Ожегович, Тавамба. Тренер — Мирослав Джукич.
«Динамо»: Коваль, Кендзьора, Віда, Кадар, Пиварич, Сидорчук, Буяльський, Циганков (Мораес, 46), Гармаш, Гонсалес (Морозюк, 90), Кравець (Бєсєдін, 46). Тренер — Олександр Хацкевич.
Рефері — Свейн Моен (Норвегія).
Белград. «Партизан». Без глядачів. 14 градусів.
У першому таймі спостерігався повний провал у грі динамівців. І як наслідок — гості пропустили два м’ячі. Тавамба в карному майданчику обіграв Віду, покотив м’яч на Ожеговича, а той поцілив у дальній кут.
А невдовзі Сумах зробив передачу на Тавамбу, той обіграв одного опонента і відправив м’яча повз Коваля.

Важко було повірити, що динамівці врятують матч. Але вони його не тільки врятували, а й вирвали перемогу! І завдяки тому, що в складі «Динамо» знайшлося кілька гравців, котрі взяли ініціативу на себе. Це, зокрема, Буяльський і особливо Мораес (на знімку).

***

Кілька слів про атмосферу на стадіоні. Як уже повідомлялося, вболівальників «Партизана» покарав УЄФА, заборонивши їм приходити на цей матч. Порожні трибуни були фікцією. Адже господарі арени запустили понад сотню глядачів, котрі сховалися на гостьових трибунах і в ложі преси. Добирали, зрозуміло, за рівнем нахабства і з завидними голосовими можливостями.
Спочатку вони, звичайно, раділи, співали. Але коли фортуна повернулася до них спиною, місцева вболівальницька «еліта» голосно вигукувала брутальну лайку на адресу наших футболістів і представників українських ЗМІ. Цей натовп скандував проросійські і пропутінські гасла.
Цікаво, чи написав про всі ці неподобства рефері у своєму рапорті. А якби він звернувся ще й до нас, то ми розповіли б йому, що на місцях для ЗМІ був відсутній Інтернет. Це також серйозне порушення, за яке клуб «Партизан» додатково покарали б.
А футболісти «Динамо» відповідали на таку кричущу «гостинність» забитими м’ячами.

***

То які причини метаморфоз у діях гостей після перерви? Про це запитав у мікст-зоні в одного з героїв поєдинку Віталія Буяльського.
— Нам, либонь, потрібно спершу щось придумати на свою голову, а потім самим вихід шукати, — сказав півоборонець. — Так було і в першому турі проти албанського клубу «Скендербеу», і оце сьогодні.
— Віталію, якщо не секрет, що в перерві вам казав тренер?
— Олександр Миколайович поводився толерантно, не кричав, а спокійно вказав на помилки. Коли поверталися на поле, він сказав, що є 45 хвилин, щоб усе виправити. Нам пощастило швидко скоротити відставання. А потім уже ми володіли ініціативою і таки вирвали перемогу...

***

Олександр Хацкевич на прес-конференції розповів про своє бачення ситуації:
— На відміну від матчу з албанцями, коли виникла необхідність завести хлопців, цього разу в перерві, навпаки, потрібно було їх заспокоїти. Була дуже висока зарядженість, через що виникало чимало браку під час переходу з оборони до атаки.
Порадив забути помилки в першому таймі, взяти м’яч під контроль. У другій половині це нам вдалося.
Заміни підсилили гру. Бєсєдін здорово чіплявся за м’яч, Мораес вирішив результат матчу. Отож такі наші рішення вплинули на результат.
Фактор першого гола дуже важливий для будь-якої команди. Ще до перерви мали хороший момент, але не забив Гонсалес. Тому було більше емоцій, ніж розумного футболу. У другому таймі заміни підсилили гру. Підопічні показали ту гру, до якої ми прагнемо.
— «Партизан» чимось здивував?
— Ми показували гравцям, що суперник робить багато довгих передач на Тавамбу. У першому таймі наші центральні оборонці програвали досить багато боротьби. «Партизан» не тільки використовував силовий футбол, а й дуже високо накривав гравців «Динамо», що стало для нас несподіванкою.

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ («Голос України» з Белграда).
Фото uefa.com