Юний богатир — вихованець дитячо-юнацької спортивної школи Запорізької АЕС Олександр Соколик — посів перше місце в чемпіонаті України з сумо у віковій категорії 12—16 років.

Олександр Соколик (у центрі) одержав заслужену нагороду.

Фото інформаційного центру ЗАЕС.

Відбірний тур відбувся у Рівному, де за перемогу й право представляти нашу збірну на чемпіонаті Європи в листопаді у Молдові боролися майже 300 спортсменів.
Олександр став чемпіоном у найпрестижнішій, абсолютній ваговій категорії 95 кг+. Після Молдови хлопець візьме участь і в чемпіонаті світу, який відбудеться у Таїланді навесні 2018-го.
Запорізьку область представляла збірна з 15 спортсменів Василівки та Енергодара. Обидва міста дарували Україні чемпіонів світу та Європи в цій японській боротьбі.
У віковій категорії до 12 років і ваговій 65 кг+ третє місце посів енергодарець Влад Стеценко, а у віковій категорії до 16 років і ваговій 55 кг п’яте місце дісталося енергодарцю Віталію Губку.
До змагань юних енергодарських спортсменів готували заслужений тренер України Андрій Воробйов і майстер спорту міжнародного класу Станіслав Тілінін.

Запорізька область.