Такий наголос зробила народний депутат від фракції Блок Петра Порошенка, голова Комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець (на знімку друга праворуч) під час Міжнародної конференції в Будапешті. Захід проходив під егідою ПАРЄ і присвячувався гендерній рівності.

За словами парламентарія, суспільства, де у владі присутні жінки, за статистикою, набагато менш конфліктні, ніж ті, де жінок не допускають до управління державою.
«Так склалося, що жінки зазвичай вирішують конфлікти за допомогою переговорів, тоді як чоловіки схильні до більш радикальних дій», — зауважила Ольга Богомолець на своїй сторінці у Фейсбуці. Вона також підкреслила, що жінки повинні мати більше представництво у владі, і насамперед в її гуманітарних напрямах.
«Адже це — покликання жінки: берегти сімейне вогнище, піклуватися про чоловіка та дітей, лікувати та навчати. Статистика свідчить, що з року в рік жінок у владі стає більше, і це означає, що наше суспільство вже готове віддати до їхніх рук частину повноважень з управління державою. І жінки, я вірю, виправдають таку довіру з боку суспільства», — підкреслила Ольга Богомолець.

Фото зі сторінки Ольги Богомолець у Фейсбуці.