Світ не має права мовчки спостерігати за геноцидом кримських татар і українців в окупованому Росією Криму. Про це Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала у Фейсбуці, коментуючи підсумки телефонної розмови Президента України з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, у якій Петро Порошенко закликав до міжнародної консолідації у вирішенні питання звільнення всіх українських заручників з російського полону.

Ірина Геращенко зауважила, що за останні місяці російським окупаційним режимом винесено чотири ганебні, цинічні та резонансні вироки. «Справжнє полювання на українців і кримських татар. Сафарі. Володимир Балух, українець, засуджений підлим окупаційним судом до 2,8 року за український прапор на власному будинку. Ахтем Чийгоз, один з лідерів кримських татар, засуджений до 8 років за українську позицію, Ільми Умеров, один з лідерів кримських татар, засуджений до 2 років колонії, попри важку невиліковну хворобу, Микола Семена засуджений умовно, але без права виїхати з території окупації. Полюють на тих, хто Голос, на тих, хто Сила, на тих, хто Приклад, щоб залякати всіх і знищити самі паростки спротиву. Світ не має права мовчки спостерігати за геноцидом кримських татар і українців у вкраденому Криму», — підкреслила Ірина Геращенко.


Саме тому, наголосила вона, Президент України апелює до світу, щоб світ тиснув на Російську Федерацію задля негайного звільнення наших патріотів, бо «скільки можна полювати на живих людей? Тримати їх під вартою тільки за позицію».