Учора Президент України Петро Порошенко перебував з офіційним візитом на Івано-Франківщині, де взяв участь у відкритті трьох новозбудованих об’єктів. 


Насамперед разом з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном та головою Івано-Франківської ОДА Олегом Гончаруком перерізали стрічку на новому мості через річку Бистриця Солотвинська поблизу села Драгомирчани Тисменицького району. Завдяки сприянню народних депутатів від Прикарпаття, керівництва обласної ради і ОДА, Укравтодору, Мінінфраструктури і виділенню необхідних коштів з державного бюджету, зведення стратегічного об’єкта було відновлено наприкінці 2016-го. Вітаючи прикарпатців, Президент наголосив, що багато ще роботи попереду, адже в області слід відновити ще 15 мостів, а щодо України загалом, то навіть під час війни вдається зробити більше, ніж за колишні роки.


Далі високопосадовець вирушив до Коломиї, де відбулось урочисте відкриття першої черги заводу німецької компанії Leoni AG з виготовлення електрокабельної продукції для автомобілевиробників «Фольксваген» і «BMW». За право збудувати підприємство на своїй території змагались чотири муніципалітети Івано-Франківщини і два Львівщини. Тож керівництву Коломиї довелось витримати досить сильну конкуренцію, аби переконати іноземних інвесторів звести завод саме на своїх землях. Нині це найбільша інвестиційна угода в області за час незалежності і, за словами Президента, є важливою подією та свідченням інвестиційної привабливості не тільки області, а й України. Також було відзначено, що в країні останні шість кварталів спостерігається економічне зростання, а війна, спричинена Російською Федерацією, більше не зупинить Україну. Глава держави вкотре нагадав, що вже знайдено нові ринки збуту й Україна має стати успішною країною успішних людей.

Івано-Франківська область.