Відповідальність за контроль і моніторинг технічної готовності всіх об’єктів до опалювального періоду несуть голови ОДА, а також муніципалітети, котрі мають і фінансові, і технічні можливості для забезпечення вчасного підключення до тепла.
На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час селекторної наради з керівниками регіонів щодо опалювального сезону.
За інформацією «Урядового порталу», на сьогодні із 1176 підприємств теплоенергетики лише 47 є ліцензіатами НКРЕКП, 7 з них розташовані в АР Крим. Решта 1129 підприємств теплопостачання регулюються на місцевому рівні. Тому посадовець зазначив, що голови ОДА і місцеве самоврядування мають постійно контролювати ситуацію з температурним режимом і за різкого похолодання вчасно підключити соціальні і житлові об’єкти до тепла: «Школи, дитсадки, лікарні має бути підключено у разі зниження температури в приміщеннях до 16 градусів, житловий фонд — якщо температура зовні триматиметься нижче 8 градусів протягом трьох діб».
Загалом по Україні, за даними міністерства, станом на 2 жовтня об’єкти соціальної сфери готові до опалювального сезону у технічному плані на 99,9 відсотка, ступінь готовності житлового сектору — 99,4 відсотка, столиця готова підключити опалення на 99 відсотків, повідомив Геннадій Зубко.