Народний депутат Олег Недава (БПП) організував у кулуарах парламенту виставку картин художника із Слов’янська Сергія Сметанкіна «Наш край — Донбас». «Я дуже хотів, щоб мої колеги побачили інший схід — мальовничий куточок українського степу, де поруч із териконами під безмежною блакиттю неба стоять кургани та українські хати», — поділився парламентарій.

 

Художник Сергій Сметанкін, народний депутат України Олег Недава.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Народний обранець в інтерв’ю «Голосу України» зізнався, що з художником, який є волонтером і справжнім патріотом України, знайомий давно: «Сергій — один із небагатьох, хто підставив плече своїм землякам і не втік від війни. Я давній прихильник його творчості, де простежується щира любов до рідної землі. Це інша Донеччина — край простору донецьких степів від берегів теплого Азовського моря до Святих Гір, покритих прадавніми пралісами. Це та земля, по якій ми зробили свої перші кроки, земля наших батьків, дідів і прадідів, і вона для нас найдорожча в світі!».


До речі, картини Сергія Сметанкіна зберігаються у приватних колекціях та колекціях музеїв багатьох країн світу. «Я пишаюся можливістю репрезентувати український Слов’янськ і в Києві, — зізнався художник. — Дуже вдячний народному депутату Олегу Недаві, який багато допомагає нашому краю. І хочу, щоб, дивлячись на мої картини, люди відчули біль людей сходу й об’єднувалися заради миру та творення, шукали компроміс.


Художники збираються на пленері для того, щоб плідно працювати, тож хочу, щоб і народні депутати, які збираються на свій пленер — пленарні засідання, — теж плідно працювали. Заради єдиної мирної України».


Вл. інф.