Про це повідомив глава держави на зустрічі з колективом Чернігівської обласної лікарні під час робочої поїздки до Чернігова: «Жителі сіл мають бути забезпечені доступною та якісною первинною медичною допомогою, обслуговуватися в закладах охорони здоров’я та їх відділеннях, укомплектованих необхідним обладнанням і набором ліків для надання первинної медичної допомоги».

 

Під час візиту Президент також відвідав 8-й навчальний центр Державної спеціальної служби транспорту, де вручив військовим сертифікати та ключі від квартир. Петро Порошенко підкреслив: «Держава почала системну роботу з покращення забезпечення житлом військовослужбовців України».


У Чернігівському Національному педагогічному університеті імені Т.Г. Шевченка Президент підписав указ про присвоєння йому назви Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.


Президент України вкотре висловився на підтримку державного статусу української мови: «Освітня реформа, підкріплена прийняттям закону про освіту, дуже важлива. В тому числі і щодо захисту національної мови, щодо захисту національної ідентичності».


Глава держави привітав старт судової реформи, яким він назвав Закон «Про судоустрій та статус суддів». Гарант наголосив: «Нам справді всім потрібно, щоб усі суди в Україні були антикорупційними. Всі без виключення».


Але Петро Порошенко висловився і за створення окремого Антикорупційного суду. Він зазначив, що невдовзі завершиться конкурс суддів до Верховного Суду.


Президент також підтримав рішення Верховної Ради про пенсійну реформу: «Дуже важливо, що вже в найближчі місяці мільйони пенсіонерів отримають підвищені пенсії. Причому це не роздача грошей перед виборами, а це реалізація нашої стратегії», — підкреслив Петро Порошенко.

Чернігів.