Дорогі друзі!


Від щирого серця вітаю вас із знаменною датою — 95-річчям від дня заснування Криворізького національного університету.


Історія університету, що охоплює майже століття, тісно вплетена у славетний літопис розвитку півдня України. Створення Криворізького вечірнього робітничого технікуму, від якого бере початок ваш широко відомий нині навчальний заклад, стало значущою подією і відповідало нагальним потребам Криворізького залізорудного басейну в кваліфікованих кадрах гірничих інженерів. За ці роки він перетворився на потужний навчальний і науковий центр, який здійснює підготовку представників багатьох професій, необхідних економіці регіону та України.


Спільні зусилля декількох поколінь учених університету увінчалися численними досягненнями в різноманітних галузях науки й техніки, що зумовило високий авторитет закладу в освітянському співтоваристві.


Переконаний, що професіоналізм та самовіддана праця колективу допоможуть і надалі відкривати перед молоддю нові горизонти та передавати неоціненні знання й досвід прийдешнім поколінням.


Бажаю викладачам і студентам міцного здоров’я, невичерпних життєвих сил, добробуту в єдиній, могутній і квітучій Україні під чистим мирним небом.


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.