У Кропивницькому відбулася зустріч представників районних та обласних ЗМІ Кіровоградської області з експертами з питань децентралізації в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Про особливості децентралізації та переваги, які отримують громади в результаті її реалізації, з кіровоградськими журналістами дискутували експерт з питань децентралізації Юрій Ганущак, директор Департаменту з питань місцевого самоврядування Міністерства регіонального розвитку Сергій Шаршов та голова Новоукраїнської об’єднаної територіальної громади Олександр Корінний (на знімку). Тренінг для журналістів організовано Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми DOBRE.

Петро МЕЛЬНИК.
Фото Олени КАРПЕНКО.

 

ДОВІДКОВО

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) — це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку об’єднаних територіальних громад (ОТГ), підвищення рівня залучення громадян до прийняття рішень і забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.
Сьогодні Програма DOBRE діє в семи областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Кірово-градській, Миколаївській, Тернопільській, Харківській та Херсонській. У Кіровоградській області DOBRE співпрацює з Бобринецькою, Новоукраїнською та Маловисківською ОТГ.