Фракція Радикальної партії не підтримала законопроект про продовження «особливого статусу» Донбасу. Але проголосувала за визнання Росії агресором, на відміну від «Батьківщини» і Опоблоку.


Олег ЛЯШКО наголосив, що його фракція ніколи не підтримувала «Мінські угоди». Зокрема, послідовно виступала проти легалізації терористів та російської окупації на Донбасі, на відміну від колег.


«Ми категорично проти того, щоб путінські найманці були місцевою владою на Донбасі. Проти узаконення федералізації України. Проти того, щоб Конституцію України писали в Москві, в Мінську чи у Брюсселі. Українська Конституція — виключно справа суверенного українського народу!» —наголосив Ляшко.


Водночас лідер РПЛ звинуватив у лицемірстві тих, хто блокував трибуну під час розгляду законів стосовно Донбасу.


«За результатами голосування 17 березня 2015 року за нову редакцію закону про «особливий статус» Донбасу його підтримали більшість з тих, хто напередодні блокував трибуну. Зокрема, фракція «Самопоміч». Чому ви тоді голосували за те, щоб терористів обирали до місцевої влади та легалізували їх? Цим голосуванням ви узаконили Мінські домовленості, а сьогодні виступаєте проти них. Це лицемірство!» — звернувся до парламентаріїв Ляшко, додавши, що його фракція завжди була проти легалізації терористів на Донбасі.