Дорогі друзі!

Щиро вітаю вас зі знаменною подією — 55-річчям з дня заснування Хмельницького національного університету.


Розпочавши свою історію у 1962 році, університет пройшов непростий шлях становлення та розвитку від загальнотехнічного факультету Українського поліграфічного інституту імені Івана Федорова до самостійного навчального закладу, який отримав найвище державне визнання — статус національного університету.


Приємно відзначити, що за роки існування заклад підготував майже 65 тисяч висококваліфікованих фахівців, налагодив співробітництво з понад 40 навчальними та науковими інституціями, організаціями та фондами із 20 країн Європи, Азії та Америки, ставши широко знаним і авторитетним не лише в Україні, а й далеко за її межами. Фундаментальні наукові дослідження, інноваційні методи навчання, впроваджені вченими університету, роблять значний внесок у розвиток вітчизняних освіти і науки.


Попереду ще багато складних завдань, але я переконаний: спільні зусилля високопрофесійного колективу викладачів університету, сучасний підхід до нових стандартів освітнього процесу, дбайливе ставлення до історії навчального закладу дадуть вам змогу й надалі впевнено тримати високу планку якості освіти.


Від усього серця бажаю вам міцного здоров’я на довгі роки, радості життя, оптимізму, щастя, добра і достатку, невичерпної енергії, нових здобутків та досягнень у вашій благородній справі.


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.