У Конотопі знову не відбулось пленарне засідання сесії міськради, бо на роботу прийшли лише 12 депутатів із 36-ти. 12 жовтня міськрада мала виділити гроші комунальному підприємству «Теплогарант», аби воно розрахувалось за використаний у минулому опалювальному сезоні газ. Директор підприємства попередив: якщо коштів не буде, містяни залишаться без тепла, але така засторога на позицію більшості депутатів поки що не впливає. На сесії мали також розглянути дві петиції: про розпуск міськради та про відставку міського голови, але голосувати за них також було нікому.

 

За день перед цим міський голова Артем Семенихін оприлюднив відеозвернення, у якому поінформував громадськість про стан справ з підготовкою Конотопа до зими. За словами очільника міста, комунальне підприємство «Теплогарант», котре надає послуги з централізованого опалення, має віддати постачальнику газу борг у сумі 1,1 млн грн. А загалом, «Теплогарант» винен кредиторам 18 млн грн. Міськвиконком ще з березня хоче надати підприємству поворотну фінансову допомогу, але не може цього зробити, бо більшість депутатів блокують роботу міськради.

 

Потрібні також гроші на повірку опалювальних котлів – 150 тис. грн та більше мільйона, аби прокласти теплотрасу в обхід приватного заводу. Зараз комунальна труба проходить його територією, і міський голова вважає, що приватне підприємство несанкціоновано відбирає з неї калорії. Загалом, вважає Артем Семенихін, на повноцінну підготовку Конотопа до зими потрібно близько 3 млн грн – у тисячу разів більше, ніж вважають у Сумській облдержадміністрації.

 

Проте жоден з проектів не може бути реалізований, поки за це не проголосує більшість міськради та не виділить необхідних коштів. Вже не одна спроба провести сесію закінчилась у Конотопі бійкою поміж депутатами. Відтак, занепокоєння місцевих жителів через примарні опалювальні перспективи зростає. Схоже, вони все більше залежать не від міської влади, а від погоди.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

 

Сумська область.

 

Голос України