Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 3-й тур. 17 жовтня.
Група Е. «Марибор» (Словенія) — «Ліверпуль» (Англія). 0:7. «Спартак» (РФ, Москва) — «Севілья» (Іспанія). 5:1.
«Ліверпуль», «Спартак» — по 5 очок, «Севілья» — 4, «Марибор» — 1.
Група F. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Наполі» (Італія). 2:1.
«Фейєноорд» (Нідерланди, Роттердам) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 1:2. Голи: Бергейс, 8, Бернард, 24, 54.
«Фейєноорд»: Джонс, Ньюкооп (Тоорнстра, 61), ван Беек (Крамер, 77), Сен-Жюст, Гапс, Амрабат, Ель-Агмаді, Вільєна, Бергейс, Йоргенсен (Ларссон, 67), Боетьюс. Тренер — Джованні ван Бронкгорст.
«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі, Фред, Степаненко, Марлос (Зубков, 90+2), Тайсон, Бернард (Коваленко, 70), Феррейра (Хочолава, 77). Тренер — Паулу Фонсека.
Вилучено Ракицького, 75 (друге попередження).
Рефері — Альберто Ундіано Мальєнко (Іспанія).
Роттердам. «Де Куйп». 43 500 глядачів. 15 градусів.
 
В Н П М О
1. «Манчестер Сіті» 3 0 0 8 — 1 9
2. «Шахтар» 2 0 1 4 — 4 6
3. «Наполі» 1 0 2 5 — 5 3
4. «Фейєноорд» 0 0 3 2 — 9 0
 
Група G. «РБ Лейпциг» (Німеччина) — «Порту» (Португалія). 3:2. «Монако» (Франція) — «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул). 1:2.
«Бешикташ» — 9, «РБ Лейпциг» — 4, «Порту» — 3, «Монако» — 1.
Група H. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Тоттенгем» (Англія, Лондон). 1:1. АПОЕЛ (Кіпр, Нікосія) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 1:1.
«Реал», «Тоттенгем» — по 7, «Боруссія», АПОЕЛ — по 1.
 
***
 
Цього разу футболісти «Шахтаря» продемонстрували не лише майстерність, а й високі вольові якості. Пропустивши вже на 8-й хвилині, «гірники» продовжували грати так, ніби й не було цього неприємного епізоду. Вони поступово перебрали ініціативу і в середині тайму зрівняли рахунок.
 
Усе почалося з того, що Фред зробив чудову передачу з центрального кола. Прискорився Бернард (на знімку), обіграв воротаря, який вискочив за межі карного майданчика, і вразив уже порожні ворота.
Слід зазначити, що то взагалі був творчий вечір цього мініатюрного бразильського чарівника. Через півгодини саме він ефектним ударом головою забив переможний м’яч, скориставшись відмінною фланговою передачею Бутка.
Але на «Шахтар» чекало ще одне важке випробування — він залишився в меншості після того, як вилучили Ракицького. Проте донецька команда ніби й не помітила втрати бійця і продовжила активні дії. Вона вистояла і завершила цей напружений та складний матч заслуженою перемогою.
 
***
 
Бернард:
— Сьогодні я дуже щасливий, адже забив важливі голи. Ми перемогли завдяки неймовірній роботі, яку провів Паулу Фонсека на тижні. Він передав нам інформацію про суперника. Ми сприйняли її і правильно використали.
Нам було важко з «Фейєноордом». Ця команда створила нам багато проблем, пресингувала нас з першої до останньої хвилини. Все могло завершитися нічиєю, але ми здобули таку важливу для нас перемогу.
Цей результат дає нам змогу продовжити боротьбу за вихід з групи. Було дуже важливо перемогти сьогодні, підвищити свої шанси.
 
***
 
Справді, господарі таки могли відігратись на останніх секундах, але П’ятов блискуче зреагував на удар суперника.
 
***
 
Наступний матч у Лізі чемпіонів «Шахтар» знову зіграє проти «Фейєноорда», але вже на своєму полі, в Харкові.
 
Фото ФК «Шахтар».