Брифінги
 
Оскільки народні депутати України обиралися у 2012 році за чинною на той час Конституцією 1996 року, в разі повернення Конституції до зразка 2004 року опозиція не зможе сформувати Кабінет Міністрів. Про це заявив на брифінгу після погоджувальної ради голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
«Найцікавіше, що виникає із цієї ситуації, — відзначив О. Єфремов. — Наші колеги з опозиції чомусь вважають, що можуть повернути цю Конституцію (2004 року. — Ред.), та на її основі формувати, не отримавши від виборців відповідних повноважень, владу в цій країні. Я питаю: «На якій підставі?» Адже ви обиралися за Конституцією 1996 року. І якщо ви хочете формувати уряд за Конституцією 2004 року, яку ви хочете відновити незаконним способом, то які у вас для цього будуть юридичні підстави?»
О. Єфремов також зауважив, що в рішенні Конституційного Суду України від 2010 року нічого не сказано про повернення до редакції Конституції 1996 року, і в цьому немає необхідності. «Не прописано, і не повинно бути прописано, — підкреслив очільник регіоналів. — Перед Конституційним Судом ставилося завдання визначити легітимність рішення Ради 2004 року. Конституційний Суд чітко прийняв рішення, що Конституція 2004 року прийнята з порушенням процедури, і, природно, що вона не може діяти».
Лідер регіоналів також додав, що всі юристи, з якими він консультувався, наполягають, що для повернення редакції Конституції 1996 року достатньо рішення Конституційного Суду від 2010 року.