БРИФІНГ

Починаючи з 2014 року робота парламенту була якісною і стабільною, такою вона буде й надалі. Такий наголос зробив під час брифінгу представник фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук. Провокатори, які намагаються припинити цю злагоджену роботу, приречені на провал, підкреслив він, адже така деструктивна роль суперечить прагненням українців збудувати сильну країну. Заклики до акції лунали протягом двох місяців, нагадав народний депутат, однак захід зібрав лише кілька тисяч людей. Саме це і засвідчує, що спроби пікетувати роботу парламенту є руйнівними, вважає він. Водночас А. Тетерук висловив переконання: парламент завжди дослухатиметься до вимог мирного зібрання.


Провокації, влаштовані під Верховною Радою, а саме побиття поліцейських, знущання над народними депутатами — це негідна поведінка, яка вимагає відповідного реагування правоохоронців, наголосив парламентарій.

«Маємо розуміти, що законодавчий орган — це місце для дискусій, — сказав він. — І це має бути саме дискусія, а не шантаж, чи ультиматуми. «Народний фронт» послідовно виконуватиме свої обіцянки в той термін, який у нас є. Законопроект про зняття депутатської недоторканності розглянуть відповідно до чинного законодавства. Ніхто не має права вказувати парламенту в який спосіб приймати законопроекти, адже це призведе до порушення процедури і врешті-решт — до скасування ухвалених рішень». Лише злагоджена чітка позиція законотворців і суспільства приведе країну до успіху, вважає А. Тетерук. «Ми розуміємо всі виклики, які перед нами є, і тому не допустимо жодних провокацій і дестабілізації роботи парламенту та руйнування країни», — наголосив він.


Україна здатна бути сильною європейською демократичною країною, резюмував народний обранець, пообіцявши докласти зусиль, щоб саме так і сталося.