Учора вранці під стінами парламенту було спокійно, незважаючи на те, що в наметовому містечку залишалися майже дві сотні протестувальників. Вимоги залишалися незмінними — зняття недоторканності, зміна виборчого законодавства, запровадження антикорупційного суду. Серед людей, які залишилися на ночівлю біля Верховної Ради, були представники «Руху нових сил», «Справедливості» та батальйону «Донбас».

На знімку: під час протестів біля Верховної Ради.

Акція, яка відбулася напередодні, зібрала кілька тисяч громадян. По обіді у натовпі сталися сутички. Постраждалих зафіксовано і з боку мітингарів, і зі сторони правоохоронців. За фактом поранення поліцейського київські захисники порядку за погодженням столичної прокуратури відкрили кримінальне провадження.
Ближче до вечора пристрасті розгорілися з приводу того, що учасників пропускали до місця проведення мітингу через рамки металошукачів. Однак відмовитися від цього заходу безпеки силовики не можуть, наголосив під час брифінгу очільник Національної поліції Сергій Князєв. За його словами, категорично не можна допустити, щоб у натовп потрапила зброя.
Попри все, перша ніч акції під Верховною Радою пройшла спокійно. Влада запевняє, що не чіпатиме людей, які вийшли на вулицю, щоб домагатися свого, якщо ті не порушуватимуть формату мирного протесту.

Надія СМІЯН.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua