Територіальні виборчі комісії завершили реєстрацію кандидатів на посади депутатів та голів місцевих рад на перших виборах в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) Кіровоградської області, які відбуватимуться 29 жовтня цього року.


За інформацією спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, в шести об’єднаних територіальних громадах області зареєстрували 731 кандидата, який претендує на 132 депутатські місця, та 22 кандидати на посади сільських, селищних та міських голів.


Своїх кандидатів у депутати делегували місцеві осередки політичних партій: ВО «Батьківщина» — 131, Аграрна партія України — 108, УКРОП — 96, Блок Петра Порошенка «Солідарність» — 92, Радикальна партія Олега Ляшка — 63, «Наш край» — 36, Об’єднання «Самопоміч» — 34, Опозиційний блок — 31, ВО «Свобода» — 25, Партія пенсіонерів України — 24, Народний Рух України — 10, «Громадянська позиція» – 7, Громадський рух «Народний контроль» — 5, «Народний фронт» — 2 кандидати в депутати. Ще 67 осіб стали кандидатами шляхом самовисування.


Найбільше претендентів на одне депутатське місце зафіксовано в Помічнянській міській ОТГ — 196 на 26 виборчих округів. Значна кількість охочих брати участь у місцевому самоврядуванні у Компаніївській селищній (136 претендентів на 22 округи), Тишківській сільській (120 на 22), Смолінській селищній (110 на 26), Первозванівській сільській (102 на 22) та Катеринівській сільській (67 претендентів на 14 округів) об’єднаних територіальних громадах.


Кандидатами на сільських, селищних та міських голів є переважно самовисуванці – 17 осіб. На посади голів також претендують два представники партії УКРОП та по одному кандидату від ВО «Свобода», партій «Громадянська позиція» та «Наш край».


Найбільше кандидатів претендує на посаду селищного голови Смолінської громади — шість. По чотири кандидати зареєстровано на посади голів Помічнянської міської та Тишківської сільської ОТГ. По троє — Первозванівської та Катеринівської. З-поміж двох кандидатів обиратимуть голову Компаніївської селищної ОТГ.


Довідково


Спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбуватимуться 29 жовтня, починаючи з 11вересня у 24 областях України здійснюють 69 довготермінових спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА.