У курсантів першого курсу Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ у м. Івано-Франківську 14 жовтня 2017 року закарбується на все життя. Адже саме цього дня — у День захисника України — вони урочисто склали присягу працівника поліції на вірність Українському народу.

 

Народний депутат України Юрій Бабій вітає курсантів з нагоди складання присяги працівника поліції.


«Складання присяги працівника поліції — це ствердження подальшої мети життя кожного курсанта, зміст якої полягає у забезпеченні захисту прав та свобод людини і громадянина, ідей верховенства права, справедливості та гуманізму в Україні», — зазначив народний депутат України член Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Юрій Бабій у вітальному слові до курсантів з нагоди такої визначної події.


Присягнувши, 130 курсантів першого курсу тим самим поповнили лави реформованої української поліції. Втім, процес реформування не завершений, адже вектор змін охоплює всі етапи підготовки поліцейських, починаючи з навчання майбутніх вартових порядку за новими методиками з використанням прогресивного зарубіжного досвіду.


Підготовка кваліфікованих та ефективних працівників поліції здійснюється на базі кращих навчальних закладів України. Флагманом у цій сфері є Національна академія внутрішніх справ України, один із факультетів якої розташований в Івано-Франківську, що на Прикарпатті.


Такий вибір не є випадковістю, оскільки це мальовниче місто має багаторічний досвід та свою історію у сфері підготовки кадрів до правоохоронних органів.


Нині тут активно створюють матеріально-технічну базу, що сприятиме впровадженню міжнародних стандартів у діяльність Національної поліції та подальшому втіленню реформи у життя.


На переконання Юрія Бабія, «діяльність Національної поліції повинна відповідати кращим світовим стандартам та мати соціально-сервісний характер. Такі вимоги ставить суспільство, і воно має право визначати, які послуги хоче отримати у держави та її органів, тому це загальнодержавні потреби».


Все це покладає обов’язок на всіх причетних до такої справи, зумовлює подальшу роботу народних обранців у напрямку вдосконалення правового, матеріально-технічного та фінансового її забезпечення.


Прес-служба народного депутата України Юрія Бабія.